TEMATSKE IZLOŽBE

DUBRAVA

Što je za nas Dubrava

TRNSKO

Moj kvart Trnsko 2060.

KVARTOVSKA SLIKA

Što je za nas Dubrava

Autori izložbe: Kristian Strukić, Vesna Leiner
Oblikovanje plakata i deplijana: Miljenko Gregl
Mjesto održavanja: Muzej grada Zagreba
Trajanje: lipanj/srpanj 2012.

Od jeseni 2011. do proljeća 2012. godine, na više mjesta u Dubravi bila je postavljena ulična informativna izložba naslovljena Što je za vas Dubrava? kao jedna od akcija kojom se stanovnike toga područja nastojalo uključiti u pripremu studijske izložbe o Dubravi.

Cilj ulične izložbe, s jedne strane, bio je prikupiti građu o povijesti Dubrave za studijsku izložbu Zagrebačka Dubrava – od predgrađa do grada, a s druge strane, pozvati stanovnike toga dijela Grada da na temelju vlastitih fotografija s motivima Dubrave odgovore na pitanje: Što je za vas Dubrava?

Pristigle radove, većinom mlađih generacija, pokazali smo na izložbi Što je za nas Dubrava? te vidjeli što je u fokusu interesa stanovnika Dubrave. Motivi koje oni odabiru dio su njihove svakodnevice, odraz njihova doživljavanja okoline u kojoj žive pa lako prepoznajemo teme koje su njima važne i zanimljive. Kod svakog je autora asocijacija na Dubravu drukčija: kod nekoga je to put do škole, park ili prijatelji, a kod drugih vizura grada, sportski događaj ili ulica u kojoj stanuje… Na pojedinim radovima primjetan je objektivan pogled na mjesto stanovanja koji uključuje sve njegove prednosti i mane.

Muzej grada Zagreba
Opatička 20

Kontakt

+385 1 4851 361
atoric@mgz.hr

Na Vrh